Loader Image
ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 

Αικατερίνη Βερβελάκη

Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Τμήμα

vervelakik@yahoo.com

6987313362

Στο μάθημα της πληροφορικής ασχολούμαστε με τη χρήση απλών τεχνολογικών συστημάτων. Δηλαδή η εμπειρία των μαθητών με τους υπολογιστές είναι: η αναγνώριση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα επιμέρους συστήματα του, όπως για παράδειγμα την οθόνη, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το πύργο και τι χρησιμεύουν αυτά στη λειτουργία του υπολογιστή. Ήταν εκπληκτικό το ενδιαφέρον τους έτσι ώστε γρήγορα  προχωρήσαμε και στη χρήση του. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με προγράμματα όπως αυτό της WORD, γράφοντας απλά κειμενάκια με όλες τις αλλαγές τους (μικρά και κεφαλαία γράμματα και σημεία στίξης). Κάποια από τα παιδιά έχουν ξεκινήσει ήδη την ελεγχόμενη επαφή τους με το διαδίκτυο όπως να λύνουν ιντερνετικές ασκήσεις γλώσσας και μαθηματικών με οπτικοακουστική βοήθεια. Δεν παραλείπονται και ο χρόνος διασκέδασης με παιχνίδια όπως να βάζουν χρώματα σε εικόνες ή να ακούνε τραγουδάκια. Τέλος , είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα παιδιά εξερευνούν τις εικόνες στην οθόνη μαθαίνοντας κάθε φορά και κάτι καινούριο.

Σκοπός του μαθήματος μας πρώτα από όλα, είναι να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι έχουν το δικαίωμα και μπορούν να κάνουν χρήση των ίδιων τεχνολογικών μέσων με όλους εμάς.

Η επαφή τους με τη τεχνολογία τους κρατάει ενσωματωμένους με τη σημερινή εποχή. Είναι επίσης σημαντικό να υπογραμμίσουμε το πόσο βοηθητικά είναι τα οπτικοακουστικά βοηθήματα και πόσο ευκολότερη κάνουν τη κατανόηση των μαθημάτων. Επιπλέον η εξοικείωση των παιδιών μας με τα τεχνολογικά μέσα τα βοηθάει και στη κοινωνικοποίηση τους με αποτέλεσμα όταν το δουν να ξέρουν να το αναγνωρίσουν και ακόμη να το χρησιμοποιήσουν. Γενικώς, στόχος του μαθήματος της πληροφορικής είναι όχι μόνο να διδάξει τις βασικές χρήσεις του υπολογιστή αλλά να το εξοικειώσει με όλα τα τεχνολογικά μέσα έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται χρήση βοηθητική για τη καθημερινότητα του.