Loader Image
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 

Τσαλαπατάνη Ασπασία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγικό Τμήμα)

Aspisam2007@yahoo.gr

22730-32295, 6975930411

Στο πρόγραμμα κινητικών δραστηριοτήτων του συλλόγου «Μέλισσα» εντάσσονται ασκήσεις λεπτής και αδρής κινητικότητας υπό μορφή παιχνιδιού. Οι ασκήσεις γίνονται με εμψύχωση και ενθάρρυνση των παιδιών για συμμετοχή στα ομαδικά παιχνίδια.  Πιο συγκεκριμένα: Ψυχαγωγούνται μέσα από τα ομαδικά παιχνίδι, καλλιεργούν αρκετές βασικές δεξιότητες όπως τρέξιμο, πήδημα, ρίψη κ.λ.π. Επιπλέον αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες όπως ισορροπία, συντονισμός, ετοιμότητα, αίσθηση του χώρου και του χρόνου προσανατολισμός στο χώρο , αντίδραση, αίσθηση σώματος. Εξασκούν τις δυνατότητες στον Ψυχοκινητικό και Συναισθηματικό τομέα. Καλλιεργούν την αδρή κινητικότητα ( όπως την ικανότητα να πετάει – πιάνει μπάλα, την ισορροπία, βελτίωση αντανακλαστικών, κινητικός συντονισμός, βελτίωση πλευρίωσης κ.α.) που είναι η βάση για την οργάνωση και την εκτέλεση των πιο εκλεπτυσµένων κινήσεων δηλαδή της λεπτής κινητικότητας για τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής του ανθρώπου, όπως το ντύσιµο, η σίτιση, το γράψιµο κ.λ.π.

Εκτός της κινητικότητας αναπτύσσεται και η κοινωνικότητά τους μέσα από την συμμετοχή τους στην ομάδα. Δημιουργούνται κοινωνικές σχέσεις, χτίζονται φιλίες και καλλιεργείται η προσωπικότητά τους.

Τις ανοιξιάτικες ημέρες και όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιούνται κοντινές επισκέψεις και μικρές εκδρομές στην πόλη της Σάμου και έτσι συνδυάζεται η πεζοπορία με ένα διάλειμμα για χυμό και κολατσιό. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τοπική κοινωνία και αναπτύσσουν διάλογο και κοινωνικές επαφές με ανθρώπους.

Οι εθελόντριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι :

  1. Θεοδώρα Φτηνογιάννη (Φοιτήτρια Φιλολογίας)
  2. Δέσποινα Καλτουρουμίδου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής)
  3. Καλλιόπη Σέρβου (Φιλόλογος)
  4. Αικατερίνη Βερβελάκη (Απόφοιτη Λυκείου)